Terug naar home

Naam: Simone van Dongen
Woonplaats: IJsselmuiden
Leeftijd: 34 jaar

Wanneer heb je de opleiding gevolgd?:
“Van September tot December 2015”

Waarom ben cq. wilde je make-up gaan studeren?:
“Op mijn 19e had ik al een make-up opleiding afgerond. De jaren die volgden kon ik het geleerde toepassen in onze haarstudio, toch wilde ik meer weten over het make-uppen.”

Waarom de House of Orange make-up school?:
“Na best een tijd zoeken naar workshops, masterclasses en opleidingen kwam ik by House of Orange terecht, waarom had ik daar niet eerder aan gedacht! Want na mijn 1e opleiding wist ik immers al dat House of Orange toen al dé naam was op o.a. make-upgebied; daar moest je gewoon bij horen. Ik las op de site hun manier van lesgeven en uit enthousiasme heb ik direct een mail gestuurd; ik moest en zou de opleiding bij House of Orange volgen.”

Denk je nu nog vaak terug aan de opleiding cq. John Kattenberg?:
“Ja, heel vaak. Zo cliché, maar John, House of Orange en zijn artiesten hebben een plekje in mijn hart gekregen. Wat een passie en samenwerking, petje af!”

Is iets je specifiek bijgebleven?:
“De zin ‘Als je al een opleiding hebt gevolgd, kan je het het moeilijkst krijgen’.
Ik dacht; ‘dat geldt vast niet voor mij’. Mijn oude technieken eerst kunnen loslaten, dat is toch even zoeken geweest.”

Zou je de school aanraden aan een toekomstige student(e)?:
“Ik zou House of Orange aan iedereen aanraden die verder wil komen in de wereld van make-up.”

Wat ben je na de opleiding gaan doen? :
“In de haarstudio die ik samen met mijn ‘first love’ in Kampen run hebben we nu een geweldig make-up merk staan, ik kan dus dagelijks met mijn ‘second love’ make-up bezig zijn. Van op de set staan bij fotoshoots krijg ik een kick, dat probeer ik ook regelmatig te doen.”

Wat is je makeup droom? :
“Na de opleiding heb ik voor mijzelf een toekomst beeld geschetst; als ik 50 ben staat mijn naam bij de make-up van een model in de Vogue!
Ach ja, dat is misschien wel iets te hoog gegrepen. Nou, een blad wat in de winkel te koop is dan, laat ik het daar op houden.”

Heb je tips voor toekomstige studenten / make-up artiesten? :
“Die 4 maanden; benut ze volop en vraag veel, oefen veel, kijk veel en geniet!
Wat tijden de opleiding ook vaak gezegd wordt; heel veel kijken naar andere make-up artiesten, shows, bladen etc. Het lijkt overbodig, maar dat houdt je up-to-date en scherp.”

Instagram / Facebook

simone_1